Să ne imaginăm că mintea ta este o grădină, iar problemele tale sunt buruienile care cresc în ea. Înainte de a ajunge la consilierul psihologic, tu ai încercat probabil să îndepărtezi buruienile singur, dar poate că nu ai reușit să scapi de ele. Un consilier psihologic te poate ajuta să identifici și să îndepărtezi buruienile, astfel încât să poți crește flori frumoase și sănătoase în grădina ta mentală.

 

MIO

Consilierea psihologică nu înseamnă că tu ești „defect” sau că ai o problemă gravă. În realitate, toată lumea se confruntă cu probleme și situații care provoacă stres la un moment dat în viață. Chiar și cei mai puternici și mai încrezători oameni au nevoie uneori de ajutor pentru a-și depăși problemele. Consilierea psihologică este o cale sigură și eficientă de a face față problemelor tale și de a te dezvolta personal.

 

Un alt mod de a privi consilierea psihologică este să o compari cu o călătorie în mașină. Tu ești șoferul, iar consilierul psihologic este pasagerul care te ghidează pe drum. El te poate ajuta să-ți pui centura de siguranță, să-ți reglezi oglinzile și să-ți găsești direcția corectă. El poate fi, de asemenea, o prezență calmă și susținătoare atunci când treci prin situații dificile pe parcursul călătoriei tale.

 

Jonathan
This website uses cookies
Got it